Kuchnia

Sałatki

Sałatka z kurczaka z mango i granatem
Składniki:

Mięso z piersi kurczaka
Mix sałat z rukolą
czerwona cebula
pomidorki koktajlowe
orzechy nerkowca
mango
granat
sos winegret (miód, musztarda, oliwa z oliwek, sok z cytryny)
zredukowany ocet balsamiczny


Mięso z piersi kurczaka przyprawiamy, grillujemy np. na grillu elektrycznym. Do salaty dodajemy pokrojoną czerwoną cebulę pomidorki koktajlowe, polewamy sosem winegret (sok z cytryny, oliwa z oliwek, musztarda, miód, zioła). Orzechy prażymy na patelni dodajemy do sałaty. Mango kroimy w kostkę, kładziemy na sałatę, posypujemy ziarenkami granata. Pierś kroimy na cienkie plastry, układamy na sałatce. Octem balsamicznym polewamy sałata, polewamy sałatę oraz mięso
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation