Kuchnia

pomysły na drugie śniadania

Morele, garść malin, woda niegazowana
Ratatouille z makaronem

Składniki na 4 porcje:
100 g drobnego makaronu
2 dojrzałe pomidory
1 cebula
1 czerwona papryka
1 duży bakłażan
1 cukinia
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2 listki laurowe
tymianek
sól, pieprz do smaku

Pomidory sparz i zdejmij skórkę, pokrój na większe kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni. Dodaj paprykę pokrojoną w cienkie paski. Duś przez 5 minut. Dorzuć bakłażany pokrojone w grubą kostkę oraz pomidory. Po 2-3 minutach dodaj cukinię pokrojoną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście laurowe i resztę przypraw. Jeszcze chwilkę podduś aż cukinia zmięknie. Warzywa ostudź. Makaron ugotuj al dente. Ostudzony wymieszaj z warzywami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation