Kuchnia

Dietetyczne inspiracje

My daily routine


BATONIKI OWSIANE WERSJA II

Składniki:
- duża garść suszonej żurawiny
- 100g wiórków kokosowych
- 100g płatków migdałów
- 100g płatków owsianych
- 60g płatków żytnich
- 5 łyżek otrębów owsianych
- 4 łyżki otrębów pszennych
- 3 banany
- pół kostki chudego twarogu
- 2 czubate łyżki jogurtu nautralnego
- 2 czubate łyżeczki cynamonu

Wszystko mieszamy razem dokładnie na jednolitą masę. Piekarnik nagrzewamy do 180stopni, formujemy ciasto tak jak na zdjęciu powyżej, wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy ok. 20-25min. Z krojeniem czekamy do wystygnięcia, bo inaczej ciasto może się rozpadać.

Jeśli chodzi o proporcje to ja zawsze wszystko robię 'na oko', ale mniej więcej przedstawia się to tak jak w opisie wyżej. Konsystencja nie może być zbyt rzadka. Dosypujemy ewentualnie więcej płatków/otrębów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation