Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Jajka à la Benedict
4 porcje

4 jajka w koszulkach
sos holenderski
2 angielskie muffiny
masło do smarowania
4 okrągłe plastry kanadyjskiego bekonu lub szynki
4 szczypty pieprzu kajeńskiego

Ugotuj jajka w koszulkach i ubij sos holenderski.

Muffiny przekrój na dwie połówki i każdą solidnie posmaruj masłem. Przypiecz je pod grillem lub przysmaż na rozgrzanej patelni, kładąc je na niej posmarowaną stroną do dołu. Na patelni usmaż też bekon (lub szynkę, jeśli to jej używasz). Gdy muffiny się przyrumienią, przełóż je na talerz, zrumienioną stroną do góry. Na każdej kromce połóż po plasterku bekonu, na nim umieść ciepłe jajko i polej obficie sosem holenderskim, również ciepłym. Każdą porcję posyp szczyptą pieprzu kajeńskiego.

Podawaj natychmiast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation