Kuchnia

slodkosci

TORCIK Z KASZY MANNY.

Forma 16x25 cm:

200 g masła,
1 torebka biszkoptów (moje podłużne ok. 170 g),
1/2 litra mleka,
6-7 łyżek kaszy manny,
1 szklanka cukru pudru (można dać trochę mniej),
2 galaretki (u mnie malinowe)
owoce (u mnie maliny i czerwone porzeczki)
sok z 1 cytryny

Mannę gotować z mlekiem przez przez ok. 5 minut - masa powinna być dosyć gęsta. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce kaszy cały czas miksując, dodać sok z cytryny, zmiksować. Formę wyłożyć biszkoptami, wyłożyć masę. Na wierzchu ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation