Kuchnia

Tapasy2 kanapkowe

Roladki z bagietki
Składniki:



1 długa bagietka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 serek śmietankowy (typu ziołowe Almette czy Piątnica) - ewentualnie twaróg
1/3 papryki czerwonej
1/3 papryki zielonej
1/3 papryki żółtej
pieprz

Bagietce odciąć końcówki a następnie podzielić ją na trzy części. Wydrążyć środki.
Papryki pokroić w drobną kostkę. Z tuńczyka odlać zalewę i wymieszać go z serkiem i paprykami, doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić bagietki. Zawinąć je w folię aluminiową i odłożyć do schłodzenia do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie pokroić na około 2cm porcje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation