Kuchnia

Ryby/owoce morza

Łosoś w sosie koperkowym

pokrojone kawałki surowego łososia - 8 sztuk
cytryna - 1 sztuka
Bulionetka Bulion wołowy Knorr - 1 sztuka
pieprz
śmietana - 250 gramów
posiekany koperek
mąka - 2 łyżki


Łososia umyj, posól, posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny, po czym odstaw na 40 minut do lodówki.
Przygotuj sos: Bulionetkę Knorr rozpuść w 1/2 litrze wody i zagotuj. Dodaj pieprz, odrobinę soli, śmietanę, mąkę oraz koperek. Gotuj do momentu, gdy sos zgęstnieje, nieustannie mieszając (by nie powstały grudki).
Następnie usmaż łososia na maśle, włóż do szklanego naczynia i polej sosem.* * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation