Kuchnia

Ryby/owoce morza

Pstrąg z ziołową kruszonką - Proste i Smaczne Przepisy

Składniki
pstrąg - 2 filety
chleb - 2 kromki, najlepiej pełnoziarnisty, czerstwy
klarowane masło - 2 łyżki (lub oliwa)
oliwa - 2 łyżki (może być czosnkowa, z chili)
natka pietruszki - 4 gałązki
sól, pieprz - do smaku
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej klarowane masło, usmaż na złoto przyprawioną solą i pieprzem rybę, zaczynając smażenie od strony ze skórą.
Do dzbanka blendera włóż kawałki chleba, wlej oliwę (polecam czosnkową), dodaj pietruszkę i zmiksuj pulsacyjnie, aż powstaną grudki przypominające mokry piasek. Dopraw solą i pieprzem, przełóż na patelnię, usmaż na chrupko. Kruszonką posyp usmażoną rybę, możesz dodatkowo posypać porcję świeżą natką i skropić sokiem z cytryny,
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation