Kuchnia

kuchnia

Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką
Składniki:
czerwona, duża papryka
średnia cukinia
2 duże pomidory
bagietka
łyżeczka oregano
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotowujemy warzywa: myjemy, osuszamy; paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i błonek, kroimy w drobną kostkę, cukinię kroimy w kostkę, pomidory obieramy ze skórki i także kroimy w drobną kostkę.
Warzywa przekładamy do salaterki, dodajemy oregano i doprawiamy do smaku, mieszamy. Bagietkę kroimy na cienkie kromki i wkładamy do piekarnia na kilka minut. Po wyjęciu każdą kromkę nacieramy czosnkiem i nakładamy świeże warzywa z oregano, skrapiamy włoską oliwą. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation