Kuchnia

Pyszności na talerzu

Tortellini z ricottą, szpinakiem
i suszonymi pomidorami

Przepyszne małe pierożki.
W sam raz na przystawkę bądź kolację.
Wyjątkowo pyszne nadzienie rozpływa się w ustach.

Składniki : 500g mąki, 1 jajko, 1 łyżeczka soli, 1 szklanka ciepłej wody.

Składniki nadzienie : 1 opakowanie sera ricotta (ok 400g), 6 pomidorów suszonych w zalewie, cebula, szpinak liście mrożone (3 kosteczki), sól, pieprz, oliwa.

Przygotowanie : Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie w środku, wbij jajko dodaj wodę i sól. Ugnieć wszystkie składniki tak aby ciasto było sprężyste. Zawiń ciasto w folię do żywności i zostaw na 20 minut.
Przygotowanie nadzienia : Cebulę pokrój w kostkę i na rozgrzanej oliwie podsmaż. Dodaj pokrojone pomidory oraz rozmrożony szpinak. Chwilę duś co jakiś czas mieszając. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj ser i wymieszaj składniki.

Przygotowanie tortellini : Ciasto rozwałkuj cienko. Za pomocą małej szklanki wytnij kółka. Na środku ułóż niewielką ilość nadzienia i zlep końce tak aby powstały pierożki. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation