Kuchnia

przepisy

Omlet z kurkami i kozim serem
(dla 1 osoby)

Składniki:
garść kurek, oczyszczonych
2 łyżki masła
2 duże jajka
1 łyżka śmietany (lub jogurtu)
30 g koziego sera “chevre”, pokruszonego
kilka listków świeżego tymianku
sól, pieprz

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Dodaj kurki i smaż, aż się zrumienią, a sok odparuje z patelni. W międzyczasie ubij jajka ze śmietaną (lub jogurtem), dopraw solą i pieprzem. Na patelnię dodaj pozostałe masło, a gdy się roztopi, wylej na patelnię ubite jajka. Na wierzchu ułóż okruchy sera i posyp listkami tymianku. Przykryj i smaż na średnim ogniu, aż wierzch omletu będzie ścięty. Omlet podawaj na podgrzanym talerzu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation