Kuchnia

Kuchnia

Strogonow
Składniki

1kg wołowiny,
1kg pieczarek,
1 kg cebuli,
1 cały ketchup pikantny,
1/2 łyżki słodkiej papryki,
1/2 łyżki ostrej papryki,
olej,
sól, pieprz,
2 czubate łyżeczki mąki.

Przygotowanie

Mięso, grzyby i cebulę pokroić w kostkę. Mięso doprawić i podsmażyć. Do dużego garnka wlać trochę oleju i wrzucić mięso, grzyby i cebulę. Zagotować i piec ok. 1 1/2 godz. na wolnym ogniu. Jak się ładnie upraży to dodać ketchup i paprykę, doprawić. Zaciągnąć mąką z wodą.

Można też wziąć 1/2 kg wołowiny i 1/2 kg karkówki wieprzowej - to taka tańsza, ale równie smaczna wersja:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation