Kuchnia

papu amu

herbata owocowa
jogurt naturalny
2 mandarynki
Babeczki z kaszy jaglanej z warzywami

Składniki na 12 porcji:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki octu
1 łyżeczka soli
1 marchewki
½ pietruszki
¼ selera
1 mała cebula
¼ pora
½ papryki
2 jajka
4 łyżki startego sera
1 łyżeczka oliwy z oliwek

Kaszę mocz przez 3 godziny w wodzie w 2 łyżkami octu i łyżeczką soli. Marchewkę, pietruszkę i selera ugotuj w 3 szklankach lekko osolonej wody. Warzywa wyjmij i jak ostygną pokrój w kostkę. Odcedź kaszę i ugotuj w 2 szklankach wywaru z gotowania warzyw. Cebulę, pora i paprykę pokrój drobno i podduś na oliwie. Jajko rozbij i rozmieszaj, połącz z serem i warzywami, następnie dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę przełóż do formy na muffinki zapiecz przez 20-30 minut w 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation