Kuchnia

ryby

K-Pstrąg
niebo na talerzu: Pstrąg smażony

Składniki:

- dwa pstrągi
- łyżka (najlepiej) klarowanego masła
- cztery ząbki czosnku
- pęczek koperku lub pietruszki
- pół cytryny
- biały i cytrynowy pieprz
-sól
- łyżka mąki

Ryby dobrze umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, oprószyć pieprzem, skropić cytryną. Do brzucha każdej ryby włożyć po dwa ząbki czosnku i sporą wiązkę koperku. Odstawić do lodówki na 30 minut. Na patelni dobrze rozgrzać masło. Posypać mięso niewielką ilością mąki. Sprawi ona, że skórka nabierze chrupkości. Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia po obu stronach. Wstawić do rozgrzanego do 190 st. piekarnika na ok. 10 minut. Podałam z opiekanymi w tymianku ziemniakami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation