Kuchnia

Przepisy

Składniki:

- dwie i pół szklanki mąki
- 100 g mielonych migdałów bez skórki ( kupiłam już gotowe)
- 3/4 szklanki cukru
- dwie duże łyżki stopionego masła
- esencja waniliowa lub migdałowa (lub cukier waniliowy)
- jajko i jedno żółtko
- ok. 1/2 - 3/4 szklanki mleka
- półtorej łyżeczki sody
- paczka kolorowych groszków z czekoladą w środku

Rozgrzać piekarnik do 170 st. Wszystkie składniki zmieszać w misce (użyłam łyżki), mleka dodać tyle, by ciasto było miękkie, ale nie lejące. Odrywać zwilżoną dłonią kawałki wielkości małej mandarynki. Spłaszczyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Udekorować groszkami lekko je wciskając w ciasto. Piec w piekarniku z termoobiegiem ok. 10 - 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation