Kuchnia

Przepisy

Makaron z tuńczykiem i szpinakiem

Składniki:

makaron wstążki 250 Gramów
(Międzybrodzki)
cukier Wg uznania
jogurt naturalny 2 Łyżki
(duże łyżki)
oregano Wg uznania
pieprz Wg uznania
sól Wg uznania
oliwa z oliwek 2 Łyżki
czosnek 1 Ząbek
tuńczyk z puszki 2 Sztuki
(w oleju, najlepiej duże kawałki, 2 puszki)
mrożony szpinak 300 Dekagramów

Sposób wykonania:
Ogólnie:

Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego, wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku.
Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki.
Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.
Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz.
Na makaron nałożyć szpinak z tuńczykiem (lub w innej wersji włożyć wszystko w jednym garnku i tak zmieszane danie podać na talerzu).
Podawać na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation