Kuchnia

Healthy/Diet food & stuff

Składniki

Puszka fasoli białej przerobiona na purée
3 jajka
10 łyżek fruktozy lub inne słodzidło
2 łyżki roztopionej margaryny light
1/2 szklanki mleka w proszku, odtłuszczonego, bez cukru
2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu bez cukru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
2 łyżki aromatu cytrynowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Przygotowanie


Dwa białka ubijamy z fruktozą. Jogurt łączymy z aromatem waniliowym. Margarynę rozpuszczamy i pozwalamy ostygnąć. Resztę składników mieszamy w misce - dodajemy jogurt z aromatem, margarynę a na końcu białko z fruktozą. Taką masę przelewamy do foremki. Pieczemy na 180˚ przez 30 minut. Ciasto bardzo urośnie w piekarniku ale potem opadnie. Jest wilgotne i aromatyczne. Swój kawałek zjadłam na kolację polewając łyżeczką soku z agawy - PYCHAAA!!!

http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2011/10/cytrynowe-bez-maki.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation