Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pasztet z tuńczyka

3 puszki tuńczyka rozdrobnionego w wodzie
ok. 200 g twarogu
3 jajka
pęczek natki pietruszki
łyżka soku z cytryny
łyżka proszku do pieczenia
pieprz, sól, papryka, tymianek, czosnek

Tuńczyka miksujemy z twarogiem i jajkami, natkę siekamy i dodajemy. Przyprawiamy do smaku. Wlewamy do natłuszczonej keksówki lub silikonowej lub wyłożonej papierem ;p Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. (zależy od piekarnika)

Wersja mini z mikrofalówki
puszka tuńczyka
jajko
3 łyżki twarogu
łyżeczka proszku i soku z cytryny
przyprawy

Wszystko tak jak w wersji maxi, tylko mniejsza forma. Pieczemy na maksymalnej mocy ok. 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation