Wnętrza

kościół

Brownie,

CIASTO:
350 g ciastek oreo
100 g masła roztopionego

Ciastka rozkrusz blenderem lub zetrzyj na tarce. Nie usuwaj kremu z oreo, tylko zmiksuj wszystko razem. Gdy z ciastek uzyskasz już drobne okruchy, dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Wypełnij okruchami spód i brzegi tortownicy o wymiarach ok 21 cm i wstaw do lodówki na pół godziny. Po upływie tego czasu podpiecz ciasto przez 10 minut w temperaturze 170*C / 340*F.

NADZIENIE:
200 g ciemnej czekolady (70% kakao)
230 ml śmietany
20 g masła
3 duże jajka

Czekoladę posiekaj na drobne kawałki i przełóż do miski. Śmietanę i masło w rondelku doprowadź do wrzenia i od razu wylej na czekoladę. Po chwili, gdy czekolada zacznie się rozpuszczać, energicznie i dokładnie wymieszaj na gładki krem. Teraz dodaj jajka, z osobna lub na raz i mieszaj, aż dokładnie się połączą z czekoladą. Wylej masę na podpieczony spód ciasteczkowy i ponownie wstaw do piekarnika na około pół godziny w tej samej temperaturze, co poprzednio. Upieczone ciasto ostudź i przechowuj w lodówce.

DODATKOWO:
garść jeżyn

Umyte i osuszone owoce ułóż dekoracyjnie na czekoladowej tarcie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation