Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Na jagodach
Składniki:


100 g jagód
1/2 kg twarogu
250 g serka mascarpone
200 g cukru
3 duże jajka
1 opakowanie budyniu malinowego
30 g miękkiego masła
200 ml śmietany 30%
75 ml jogurtu naturalnego
30 g cukru pudru
1 łyżka żelatyny
250 g herbatników kakaowych
100 g roztopionego masła
Sposób przygotowania:

Herbatniki drobno kruszymy, łączymy z roztopiony masłem i dokładnie mieszamy. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Boki formy smarujemy tłuszczem i posypujemy niewielką ilością pokruszonych ciastek. Masę przekładamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy trzykrotnie zmielony twaróg, ser mascarpone, budyń malinowy w proszku i miękkie masło. Całość dokładnie mieszamy. Jagody miksujemy i dodajemy do masy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 180oC przez 60 minut. Upieczone ciasto studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt, a następnie rozpuszczoną w wodzie żelatynę i również delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na ostudzony sernik. Gotowe ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy udekorowane świeżymi jagodami.


http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950,n/przepisy-aleksandry-luszczyk-sezon-6-bielsko-biala,116360.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation