Kuchnia

Zupy

migdałowa zupa z kalafiorem i marchewką - gruszka z fartuszka

Przepis: Składniki (na 4 porcje): - 0,7-1 l bulionu - 500 g mrożonej marchewki - 500 g mrożonego kalafiora - 1 łyżka czosnku w zalewie chilli - 100 g masła migdałowego - sól - pieprz - słodka papryka Bulion zagotowujemy. Dodajemy marchew i kalafiora i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Zdejmujemy z ognia, dodajemy czosnek oraz masło migdałowe i całość miksujemy przy pomocy blendera na jednolitą masę. Ponownie ustawiamy garnek na ogniu i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodajemy więcej bulionu lub wody. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation