Kuchnia

kuchnia

Kapusta pekińska z rzodkiewką w sosie jogurtowo ogórkowym
Składniki:

jogurt naturalny 150 ml
koperek 15 g
oliwa z oliwek 5 ml
rzodkiewka b.d.
kapusta pekińska 350 g
sok z cytryny b.d.
ogórek świeży 18 g
cukier 1 g
sól b.d.
Sposób wykonania:

kapustę szatkujemy,
ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach,
rzodkiewki kroimy w półtalarki,
kapustę i rzodkiewkę wrzucamy do miseczki,
do drugiej wkładamy starte ogórki, dodajemy pozostałe składniki: jogurt, koperek, sok z cytryny, oliwę, cukier oraz sól, mieszamy i odstawiamy na 15 min. żeby smaki się "przegryzły",
po tym czasie sos łączymy z kapustą i rzodkiewką,
podajemy jako samodzielne danie z bagietką czosnkową lub jako dodatek do mięs i ryb.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation