Kuchnia

Ciastka, bułki i chleb.

Chleb z ziarnami - Mania Smakowania

SKŁADNIKI
1 kg mąki pszennej;
1 łyżka soli;
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego;
1 szklanka otrąb pszennych;
1 szklanka otrąb żytnich;
100 g łuskanego słonecznika;
1 łyżka łuskanej dyni;
70 g drożdży (kostka);
1 łyżka cukru;
1 litr wody



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W 1 litrze wody rozpuścić drożdże i 1 łyżkę cukru. Osobno suche składniki wymieszać ze sobą. Gdy jedne i drugie składniki będą wymieszane należy połączyć je ze sobą. Poczekać ok. 15 minut aż trochę wyrośnie i włożyć ciasto do foremek. (mogą być dwa korytka mniejsze lub jedno długie)

Piec godzinę w temperaturze 200 stopni bez termoobiegu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation