Kuchnia

Makarony

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem pleśniowym

- pierś z kurczaka pokrojona w paski
- szpinak - według uznania
- 50g sera pleśniowego lazur niebieski
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- mała śmietana 18%
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta pieprzu ziołowego
- sól i pieprz
- makaron

Kurczaka podsmażamy na oleju i dodajemy cebulę pokrojoną w pióra. Następnie dolewamy śmietany i dodajemy pokruszony ser. W międzyczasie na patelni przygotowujemy szpinak. Podsmażamy go na maśle z dwoma ząbkami czosnku i doprawiamy gałką muszkatołową. Kiedy jest gotowy dodajemy go do sosu. Wszystko gotujemy jeszcze na wolnym ogniu 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym. Podajemy z makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation