Kuchnia

Hobbystycznie

Kakaowe ciasto z jabłkami

Składniki:

3 jajka
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. oleju
1 1/2 szkl. mąki pszennej
1 łyżka kakao
2 łyżeczki cynamonu
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
3 -4 duże jabłka


Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i cynamonem. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i stopniowo wymieszane składniki sypkie. Dodać jabłka i wymieszać łyżką. Foremkę 20 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C z termoobiegiem i piec ok. 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation