Kuchnia

ciasta

Bogini wenus -

Składniki:
biszkopt jasny z 6 jaj 1blaszka galaretka cytrynowa - 2szt śmietana30% - 400ml
ser biały zmielony - 1/2 kg
śnieżki - 2szt
dżem brzoskwiniowy - 1 słoiczek wiórki kokosowe - 100gram
masło - 1/2kostki
cukier - 3 łyżki

Sposób przygotowania: do góry
1. upiec biszkopt przekroić na pół.Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody,śmietanę ubić ze śnieżkami,dodać ser.Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą.Odstawić do lekkiego stężenia,gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami(na patelni rozpuścić masło, dodać cukier ,wiórki i chwilę podsmażać). Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation