Kuchnia

Kulinaria

Zupa

Składniki:

1 duża pierś kurczaka,
2 średnie marchewki,
pół szklanki białej fasoli,

2 łodygi selera naciowego,
1/4 małego selera,
3 średnie pomidory,
mała cebulka,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oliwy z oliwek,
przyprawy: sól, pieprz kajeński, oregano, estragon, tymianek, listek laurowy

Sposób przygotowania:

✔ Fasolę namocz dzień wcześniej.

✔ Marchew, cebulkę i seler obierz, umyj, pokrój w kostkę. Obetnij końce łodyg selera naciowego, zdejmij wierzchnie włókna, pokrój w kostkę.

✔ Mięso umyj, wytnij tłuste części. Kurczaka, rozdrobnione warzywa i fasolę włóż do garnka, zalej wodą, dodaj sól i zioła (bez czosnku). Gotuj do miękkości na średnim ogniu.

✔ Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórę. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dodaj pomidory. Dalej gotuj na wolnym ogniu.

✔ Na patelni rozgrzej oliwę, wyciśnij czosnek, podsmaż i dodaj do zupy. Dopraw.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation