Kuchnia

Wytrawne muffiny

Muffinki z szynką i żółtym serem


Składniki :

* 350 g mąki,
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
* 1 łyżeczka soli,
* 120 g żółtego tartego sera,
* 180 g szynki,
* 2 szalotki,
* 120 g masła,
* 2 jajka,
* 250 ml mleka,
* garść posiekanego szczypiorku,

Przygotowanie :

Szalotki posiekaj w drobną kostkę, podsmaż i ostudź.
Masło roztop i odstaw do przestygnięcia.
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Dodaj starty ser, szynkę pokrojoną w kosteczkę, szalotki i posiekany szczypiorek.
Zmieszaj mleko z jajkami dodaj do miski razem z rozpuszczonym masłem.
Wszystko zmieszaj.
Nakładaj do 3/4 wysokości papilotek.
Piecz około 25 minut, do suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation