Kuchnia

Kulinaria

2 piersi z kurczaka (zmielone)
cebula lub szczypiorek
10 pieczarek
3/4 papryki
3-4 ząbki czosnku
2 jajka
otręby owsiane
przyprawy: Vegeta, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry

Mięso z kurczaka mielimy. Dodajemy do niego jajka. Na patelni smażymy na niedużej ilości oliwy z oliwek posiekane pieczarki, cebulę i paprykę. Gdy są już miękkie, dodajemy do mięsa. Opcjonalnie można dodać szczypiorek. Wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku resztą przypraw. Dodajemy otręby owsiane w takiej ilości, żeby kotleciki nam się nie rozpadały. Smażymy na rozgrzanej patelni na niedużej ilości oliwy. Klopsy można polewać sosem czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation