Kuchnia

Zmysły-smaki

Krokiety z pieczarkami
Czas przygotowania: 120 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość porcji: 20
Składniki
20 naleśników
łopatka wieprzowa 1 kg
marchewka 4 szt
ziele angielskie 4 szt
listki laurowe 4 szt
nać selera 4 gałązki
młode liście pora 4 szt
pieczarki 50 dag
masło 3 łyżki
bułka tarta
jajka 3 szt
olej
Etapy przygotowania

Mięso gotujemy z warzywami i przyprawami. Pokrojone pieczarki smażymy na maśle do odparowania sosu. Ugotowane mięso, marchewkę oraz pieczarki mielimy w marzynce do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zwijamy krokiety, obtaczamy w panierce i smazymy na oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation