Kuchnia

wytrawne

Domowy hamburger


- 2 bułki do hamburgerów
- 200 g mięsa wołowego mielonego
- 2 plastry sera żółtego
- 2 grube plasterki pomidora
- 1 mała biała cebula
- 4 liście sałaty
- 2 plasterki czerwonej cebuli
- 4-6 plasterków ogórka konserwowego
- 1 płaska łyżka musztardy
- Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation