Kuchnia

Kulinaria na słodko

Babeczki Wielkanocne

Składniki na 10 babeczek:

110 g miękkiego masła

80 g drobnego cukru

110 g mąki pszennej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 jajka

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Ponadto:

100 g posiekanej czekolady lub chipsów czekoladowych

jajeczka cukrowe z czekoladą do dekoracji

Składniki na krem budyniowy:

1 opakowanie budyniu dużego na 0,5 litra mleka

1/3 kostki masła




Wszystkie składniki na babeczki zmiksować do białości i gładkości. Na końcu wmieszać chipsy czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasta nałożyć do 2/3 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić na kratce.

Zrobić budyń wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić i zmiksować dokładnie z masłem. Następnie przełożyć masę do szprycy i dekorować w dowolny sposób a środek udekorować jajeczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation