Kuchnia

Przepisy

Co po wiecie na obiad z razowego kuskusa i czerwoną fasolą?
Kolejny smaczny, dietetyczny przepis. Niech na talerzu będzie kolorowo, skoro mamy wiosnę
Składniki:
50 g razowej kaszy kuskus
100g czerwonej fasoli z puszki
100 g pieczarek
100 g mrożonych warzyw (u mnie papryka, marchew, fasola szparagowa)
70g cukinii
kawałek pora (zielona część)
przyprawy (sól, pieprz, mielona słodka papryka)
Fasole przelać zimna wodą, odsączyć na sicie. Kasze kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki, przełożyć na dużą patelnię, podlać wodą. Dodać przyprawy, posiekaną zieloną cześć pora i dusić na wolnym ogniu ok 5 minut. Po tym czasie dodać zamrożone warzywa, dusić razem, aż będą prawie miękkie (w razie potrzeby podlać wodą). Pod koniec dodać pokrojoną w półplasterki cukinie i dusić razem ok 3-5 minut. Do warzyw oraz pieczarek dodać odsączoną kaszę kuskus i fasolę, razem wymieszać , wszystko razem gotować chwilkę- około 2-3 minut. Podawać z dowolną surówką lub tak jak my, z brokułami gotowanymi na parze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation