Kuchnia

Babki i suche ciasta.

Pasiasta babka na białkach
Składniki:

- 4 białka
- 3/4 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka cynamonu

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier. Następnie dodawać stopniowo mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i mleko, ekstrakt z wanilii i delikatnie połączyć.

Ciasto podzielić na 3 równe części, jedną odstawić, do drugiej dodać łyżkę kakao, a do trzeciej łyżeczkę cynamonu, wymieszać.

Formę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Do foremki wylewać na zmianę po łyżce, każdego rodzaju ciasta.

Piec w 180 st. C około 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation