Kuchnia

Sosy, dipy, masełka

Najsłynniejszy meksykański dip - Guacamole
- Kobieceinspiracje.pl
Przepis
składniki:
awokado
1 cebula
1 mały pomidor
1 papryczka chilli
ząbek czosnku
sok z połowy cytryny
pół pęczka natki pietruszki
sól
mielona kolendra
kminek

przyrządzanie:
Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.


uwagi:
Podawać z kukurydzianymi chipsami nachos (można je podgrzać w piekarniku).

Źródło:
http://www.palcelizac.pl/przepis/318/guacamole/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation