Kuchnia

Sosy, dipy, masełka

Dip z awokado i koziego serka

Składniki:

• 1 dojrzałe awokado
• 1/2 ząbka czosnku, drobno posiekanego
• 2 łyżki serka koziego (twarożku)
• 3 łyżki soku z limonki lub z cytryny
• 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
• sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Awokado umyć, przeciąć na pół (wnętrze powinno być całe zielone, bez ciemnych przebarwień), wyjąć pestkę, łyżką wybrać miąższ i włożyć do pojemnika blendera. Dodać czosnek, serek kozi, sok z limonki i oliwę z oliwek. Zmiksować na mus, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation