Kuchnia

dania obiadowe

Kurczak z brzoskwiniami

Składniki na 3 porcje:

filet z kurczaka około 500-600 g
puszkę brzoskwiń (duża puszka 820 g z syropem) lub 6 owoców świeżych
0,33 l śmietany 18%
sól, cukier, pieprz, curry
olej do smażenia

Wykonanie:

Filet z kurczaka należy umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i doprawić curry. Mięso smażyć około 10 minut na rozgrzanym oleju, po czym odłożyć na kilka minut do innego naczynia (można przykryć żeby nie wystygło). Brzoskwienie z puszki osączyć i pokroić na kawałki. Świeże owoce obrać przed krojeniem. Brzoskwinie smażyć na patelni na której smażyliśmy kurczaka przez kilka minut. Po czym włożyć mięso, wlać śmietanę i gotować aż zgęstnieje. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Polecam w duecie z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation