Kuchnia

Na słono.

Udka w sosie piwnym
5 udek
marchewka
2 cebule
por
puszka jasnego piwa
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
olej
łyżka cukru
6 goździków
liść laurowy
ziele angielskie
łyżka tymianku
sól
pieprz
Sposób wykonania:
Udka natrzeć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Następnie posiekaną cebulę zeszklić, wówczas dodać marchew i pora pokrojone w plasterki.
Trzymać na ogniu przez kilka minut i posypać cukrem oraz mąką.
Dokładnie wymieszać, wlać piwo i doprawić do smaku.
Połączyć jeszcze ze śmietaną i całość wylać na udka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 75 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation