Kuchnia

Przystawki

quesadillas z caprese z dodatkiem szpinaku i awokado

Składniki:

2 tortille
1 kulka mozzarelli
1 średni pomidor
garść bazylii
2-3 garście szpinaku baby
1/2 awokado
2 łyżki sera cheddar
przyprawa-pikantna mieszanka papryk
sól, oliwa

Przygotowanie:

Pomidory, mozzarellę i bazylię kroimy drobno, solimy. Ser cheddar ścieramy na tarce.
Na patelni z kilkoma kroplami oliwy kładziemy 1 tortille, posypujemy ją cheddarem, następnie szpinakiem, a na szpinaku układamy wcześniej pokrojoną caprese. Quesadillas przykrywamy drugą tortillą. Smażymy na patelni z dwóch stron do zarumienienia i stopnienia się sera.
Podajemy pokrojone w trójkąty z awokado i posypujemy mieszanką przypraw z pikantnych papryk i bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation