Kuchnia

Słodkości

Składniki na 3 porcje:

- 4-5 dojrzałych brzoskwiń,
- 1 galaretka brzoskwiniowa,
- 400 ml jogurtu typu greckiego,
- 2-3 łyżeczki miodu,
- świeża mięta,
- posypka czekoladowa - do dekoracji



Wykonanie:

Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy. Brzoskwinie obieramy ze skórki. Jedną zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy w kostkę, wkładamy do miseczek. Owoce zalewamy galaretką. Przechylone i podparte miseczki ustawiamy w lodówce aż galaretka stężeje. Jogurt mieszamy z miodem, masę wykładamy na galaretkę, wyrównujemy. Całość dekorujemy plasterkami brzoskwiń, świeżą miętą i oprószamy posypką czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation