Kuchnia

sałatki

W cieniu 25 stopni, w lodówce mnóstwo pyszności. Wymieszaj ulubione rodzaje sałat i owoce z dodatkiem indyka, by stworzyć obłędną sałatkę.
Na 2 porcje potrzebujesz: 200 g szpinaku, 2 małe sznycle z indyka (ok 200 g), 1 kostka rosołowa wołowa, 1/2 granata, 1 mango, 50 g migdałów, miód, sok z cytryny, ocet jabłkowy, oliwa z oliwek, sól

1. Kostkę rosołową rozgnieć, dodaj trochę oliwy i rozetrzyj na pastę (reklamowy patent Marco Pierre`a White`a). Sznycle posmaruj pastą i odstaw na 10 minut. Następnie przerzuć je na rozgrzaną patelnię grillową i smaż po 4 minuty z obu stron (krócej w zależności od grubości). Ciepłe mięso pokrój w małe kawałki (albo po barbarzyńsku porwij).

2. Mango obierz, wytnij zdrewniały środek, a miękki miąższ pokrój. Z połówki granatu wyciągnij ziarenka. Jeśli jest bardzo dojrzały wystarczy popukać w skorupkę i samo wypadnie. Wszystkie składniki delikatnie przemieszaj. Dodaj mięso.

3. Przygotuj dressing: do słoiczka wlej miód, sok z połowy cytryny, kilka kropel octu i oliwę, dodaj odrobinę soli (proporcje zależą od preferencji: my lubimy słodki dressing, więc dodajemy więcej miodu). Zakręć pokrywkę i wymieszaj. Polej sosem przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation