Kuchnia

pyszności

DOMOWE MLECZKO PTASIE - dla alergika i nie tylko :)

Absolutny hit tygodnia!
Nie dość że finału nawet nie dotrwały
i w czekoladzie nie zdążyły się zanurzyć,
to jeszcze na "sesję zdjęciową" zostały mi tylko dwie sztuki schwycone w ostatniej chwili...!
Aaaaaa!
;)



Składniki:
mleko kokosowe (duża puszka, eko)
agar agar (2 łyżeczki)
syrop z agawy (2-3 łyżki)

Wykonanie:
Mleczko kokosowe zagotuj z agarem i syropem do smaku (ok 2-3 łyżki).
Przelej do foremek na czekoladki.
Po schłodzeniu są gotowe.
Smacznego!


ps. Jeśli chcesz zanurzyć "ptaśki" w zdrowej czekoladzie, użyj przepisu na polewę do ciasta. Ogranicz jedynie ilość kaszy jaglanej - spróbuj od dodania 1 łyżeczki zamiast 1 łyżki. :)
(przepis na polewę)

Ciao!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation