Kuchnia

JEDNOGARNKOWE

PARZYBRODA


Składniki:
1 kapusta włoska
6 ziemniaków
1 duża marchewka
1 duża cebula
30 dag boczku
łyżeczka kminku
sól, pieprz
2 szklanki bulionu
olej do smażenia
Rozgrzać olej w dużym garnku, dodać boczek oraz pokrojoną cebulę i chwilę razem podsmażyć. Dodać ziemniaki, oraz startą marchew i chwilę smażyć. Dodać pokrojoną kapustę (ja wcześniej ją odważyłam), wlać bulion. Dodać sól, pieprz, kminek. Wymieszać i dusić wszystko razem ok. 30 min. Pod koniec gdy ziemniaki są już miękkie dodać łyżkę mąki i dokładnie wymieszać (można zrobić zasmażkę). Przyprawić do smaku. Podawać bardzo gorące.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation