Kuchnia

Jadłabym

"Krem Kinder Bueno"

100 g orzechów laskowych
pół laski wanilii
pół szklanki pełnotłustego mleka
1,5 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
kostka dobrego, niesolonego masła
3 łyżki wielokwiatowego miodu

W garnuszku, na wolnym ogniu rozpuszczamy kostkę masła, dodajemy do
niej ziarenka wanilii i czekamy aż całkowicie się rozpuści.

Orzechy delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przesypujemy do
miski, zalewamy ciepłym, waniliowym masłem i na wolnych obrotach
miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy świeże mleko oraz miód.

Do masy powoli wsypujemy mleko w proszku, nieustannie mieszając.
Kiedy wszystkie składniki się połączą, przelewamy krem do słoiczków i
wkładamy do lodówki.

Jeszcze lepszy niż oryginał! Doskonały na suche wafelki, do naleśników lub ciast.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation