Kuchnia

GRILLUJEMY

Grillowane szaszłyki z łososiem przepis

Smakowite kolorowe szaszłyki z grilla z sosem jogurtowym

trudność: łatwe
czas: 1-30 min

Grillowane szaszłyki z łososiem - SKŁADNIKI:
40 dag filetu z łososia
1 średnia cukinie
1 żółta papryka
10 pomidorków cherry
2 łyżki soku z cytryny
½ łyżeczki soli czosnkowej
2 łyżki oleju
sól, pieprz
SOS
5 łyżek jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
1 ogórek gruntowy
łyżka oliwy
sól, pieprz
Grillowane szaszłyki z łososiem - PRZYGOTOWANIE:
Łososia pokroiłam w dwu centymetrową kostkę. Przełożyłam rybę do miski, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam sól czosnkową i wymieszałam. Cukinię i paprykę pokroiłam na kawałki podobnej wielkości do łososia i razem z pomidorkami przełożyłam do miski, dodałam sól i pieprz oraz olej i wymieszałam. Następnie wszystkie składniki nadziałam na patyczki do szaszłyków i ułożyłam na rozgrzanej patelni grillowej, opiekałam ok. 10 minut często obracając. SOS: jogurt włożyłam do miseczki, dodałam czosnek przeciśnięty przez praskę oraz ogórka obranego i startego na tarce do warzyw. Doprawiłam solą, pieprzem i oliwą, wymieszałam. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation