Kuchnia

desserts

Dietetyczne ciasto czekoladowe
3 białka
100 gram mąki pszennej razowej
słodzik lub stewia- wedle uznania
40 gram kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
łyżeczka proszku do pieczenia
mały banan- 100 gram
duża cukinia- 250-300 gram



Cukinię ścieramy na tarce- na drobne wiórki. Białka ubijamy na sztywno. Następnie, ciągle ubijając, powoli dodajemy kakao, słodzik, proszek do pieczenia i mąkę. Na koniec dodajemy cukinię i banana pokrojonego w plasterki. Całość ciasta przekładamy do keksówki (ja użyłam jednorazowej, aluminiowej- wtedy łatwiej wyjąć ciasto) i pieczemy w 180 stopniach ok 50 minut.

Całe ciasto ma 600 kcal, więc mały kawałek to tylko 60 kcal :)
http://bubamuffin.blogspot.com/2013/05/mega-dietetyczne-wilgotne-ciasto.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation