Kuchnia

Coś na ząb

Guacamole - najsłynniejszy z meksykańskich dipów
-
czas: 15 minut + 1/2 godziny chłodzenia
liczba porcji: 2

składniki: awokado
1 cebula
1 mały pomidor
1 papryczka chilli
ząbek czosnku
sok z połowy cytryny
pół pęczka natki pietruszki
sól
mielona kolendra
kminek

przyrządzanie:
Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Papryczkę oczyścić z nasion, cebulę pokroić na ćwiartki. Podane w przepisie składniki zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami. Schłodzić w lodówce.


uwagi: Podawać z kukurydzianymi chipsami nachos (można je podgrzać w piekarniku).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation