Kuchnia

Jedzonko

Składniki:
125 g Kasi, 6 bananów, 4 galaretki cytrynowe, sok z 1 cytryny, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów.
Jak przygotować:
Kasię rozpuść w rondelku razem z 1/2 szklanki wody. Gdy się zagotuje wsyp 2 galaretki i mieszaj, aż się rozpuszczą. Cztery banany zmiksuj razem z sokiem z cytryny i połącz z przestudzoną masą cytrynową. Pozostałe galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu wody i odstaw do przestygnięcia. Tortownicę o średnicy 22cm. wyłóż podłużnymi biszkoptami. Na biszkopty wyłóż masę bananowo-cytrynową i odłóż na chwilę do lodówki by masa zastygła. Pozostałe banany pokrój w plasterki, ułóż na masie i zalej tężejącą galaretką. Gotowy deser odłóż na 2 godziny do lodówki by dobrze stężał.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation