Kuchnia

Przepisy

Grillowane warzywa z kurczakiem chili przepis - Galeria

Grillowane warzywa z kurczakiem chili - SKŁADNIKI:
1 łyżka przecieru pomidorowego,
1/2 papryczki chilli,
2 filety z kurczaka,
10 szt. pomidorków conchita kolorowych,
1 średniej wielkości cukinia,
cebulka srebrzysta 12 szt.,
szczypiorek,
kiełki rzodkiewki do dekoracji,
sól himalajska świeżo mielona,
pieprz kolorowy,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju rzepakowego.
Grillowane warzywa z kurczakiem chili - PRZYGOTOWANIE:
Przygotowanie marynaty do kurczaka: olej mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem, przecierem pomidorowym i drobno pokrojoną papryczką chilli. Filet płuczemy pod bieżącą wodą, dzielimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w marynacie. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki na ok. 60 min., a części i posmaruj marynatą. Cukinię kroimy na długości w bardzo cienkie plasterki, przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru soku. Mięso i warzywa grillujemy, doprawiamy do smaku. Wszystkie składniki układamy fantazyjnie na talerzu, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy kiełki rzodkiewki. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation