Kuchnia

wielkie grilowanie

Grillowane, ziołowe piersi kurczaka przepis - Galeria -

Grillowane, ziołowe piersi kurczaka - SKŁADNIKI:
podwójna pierś z kurczaka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
majeranek 1 łyżeczka
papryka słodka 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
zioła prowansalskie 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Grillowane, ziołowe piersi kurczaka - PRZYGOTOWANIE:
Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i przeciąć w poprzek na cieńsze plastry. Mięso posypać solą, i pieprzem. Czosnek posiekać drobno i natrzeć każdy kawałek mięsa, a następnie posypać słodką papryką. Majeranek, tymianek i zioła prowansalskie wymieszać i tą mieszanką posypać filety z kurczaka. Na końcu polać piersi oliwą, wymieszać wszystko dokładnie i odstawić na godzinę do lodówki. Mięso smażyć na patelni grillowe z obu stron na rumiany kolor. Podawać z surówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation